Короваї

Коровай — не лише священний хліб, який має величезне ритуальне значення, а й ознака кондитерської майстерності краю. Рівненщина, а також ближча до неї частина Хмельниччини, здавна славилась короваями, які прикрашали білковим кремом, а сьогодні ще й поєднують у собі найкращі досягнення кондитерських технологій та дизайну.

У “Коровайному домі “Март” дбають не лише про вигляд короваю, а й про його смак.
— Для приготування короваю обираємо лише натуральну сировину, навіть мед за рецептурою використовуємо натуральний, — розповідає керівник “Коровайного дому “Март” Тетяна МАРТИНЮК. — Випікаємо на замовлення короваї трьох видів. До прикладу, коровай “Класичний” оздоблюється декораціями з тіста. Такі короваї, що прикрашені рослинним тістовим орнаментом, поширені у всіх областях України. Вони сьогодні популярні ще й тому, що не так ламаються, не кришаться й не розсипаються.
Весільний коровай, що оздоблюється білковим кремом, часто замовляють на кілька ярусів. Над прикрасою усіх видів цього священного хліба працює дизайнер.
— В окремому кондитерському цеху виробляємо декорації із мастики, якими оздоблюємо ще один вид короваю — “Європейського” зразка. Замовляти свій неповторний шедевр із тіста варто за два-три тижні до події, — радить Тетяна Мартинюк.

Редакція газети "ОГО". Журналіст Ірина Буднякова