укр
0

Написи і ілюстрації на тортах

Написи і ілюстрації на тортах

Поділитись в соцмережі:

 

Що модно в цьому сезоні?

Десертів це теж стосується. І це не дивно адже, випікаючи або купуючи торт, ми шлемо якесь послання, нагадуємо про важливу подію або ж повідомляємо про свої почуття. І до цього прийому вдаються пекарі по всьому світу. Сьогодні, немає якихось умовностей з приводу тексту. Скромні «Тобі 25 років» або «Вітаємо» кондитери змінили на багатослівні написи. Романтики просять покрити кремову поверхню віршами, молодята відображають свої клятви прямо на весільних тортах.

Текст на торті: головні правила

tortyПеред нанесенням певного напису на торт, кожен кондитер повинен чітко все перевірити. Адже якась одна пропущена буква зіпсує весь вид і багатогодинну роботу. Щоб уникнути таких помилок рекомендуємо:

1. Писати на пластині з мастики або шоколаду, а не відразу на самому виробі. У цьому випадку, ви будете мати можливість просто все стерти або перевернути іншою стороною.

2. Інший варіант - напис наносити на вощений папір, почекати, щоб шоколад охолонув і тільки потім за допомогою шпателя переносити текст на торт. Такий метод дуже зручний, коли потрібно розмістити напис на вертикальній або бічній поверхні.

3. Перед перенесенням тексту бажано зробити з шоколаду два однакових написи, адже в процесі може зламатися якась буква і потрібно замінити деякі тендітні деталі.

4. Ще майстри-кондитери часто застосовують різні пластикові, акрилові або дерев'яні носії - топери. Така конструкція з персональної написом вставляється в торт. В результаті, у вас виходить мінімалістичне оформлення.

Як самостійно нанести напис на торт?

Дуже добре виглядають однакові букви з правильним нахилом. Але ви повинні розуміти, що такий текст може зробити не кожен, а людина з певним досвідом. Професійні кондитери радять початківцям робити невеликі недбалі штрихи. В результаті, будь-які недоліки будуть практично непомітними.

Але з чого починати і як закінчити нанесення штрихів? Якщо ви хоч на хвилинку забаритеся, то замість тонкої акуратною лінії вийде важка крапля з шоколаду. Щоб уникнути цього вибирайте шрифт з точками або зарубками на кінцях. Зайву краплю можна буде вивести як якусь деталь декору. Ви також можете писати скорописом і при цьому не робити між літерних інтервалів.

tortyРозташування тексту краще наперед спланувати. При цьому, важливо враховувати довжину слів, наприклад, довге словосполучення розмістити по діаметру в серединці торта. Окремо приділіть увагу центральному напису. Наприклад, слово «Вітаємо» потрібно починати писати зі складу «та» максимально чітко, а потім вже рухатися в різні боки, регулюючи розмір букв. Таким чином, напис у вас повністю поміститься. Якщо все ж текст вийшов несиметричним і нерівним, то відвернути увагу від недоліків допоможуть різні завитки і точки, якими краще заповнити вільне місце.

Будь-яка напис робить випічку персоналізованою. Довгий текст - це, звичайно ж, добре, але короткий також цілком впорається з поставленою метою. Наприклад, лише дві літери ініціалів ювіляра або наречених, дозволять оформити торт у вигляді унікальної монограми.

Натхнення вам у приготуванні кондитерських шедеврів!