На кожному весільному застіллі важливе місце посідає весільний торт. Існує багато варіантів красивої подачі цього традиційного весільного частування, і ми розповімо про деякі з них.
Весільний торт - це справжня вишуканість смаку, і головну роль в ньому грає начинка. Сьогодні кондитери пропонують таку різноманітність оригінальної та дивовижної начинки для весільних тортів, що мимоволі можна розгубитися, опинившись перед необхідністю вибору. Ми докладно розповімо, якими бувають начинки для тортів та як їх правильно обирати.
Пишний коровай, яким зустрічають молодих - це традиційний атрибут весільного обряду в Україні. Слід зауважити, що в інших народів подібні ритуали з хлібом також існують. Наприклад, в Іспанії на весілля випікають святковий хліб, який після закінчення торжества роздають гостям. Але на слов'янських весіллях коровай займає особливо важливе, можна сказати, почесне, місце.
У наші дні немає молодят, які не надавали б значення весільному торту. Мода на дизайн тортів змінюється щороку. Незважаючи на те, що комусь до вподоби традиційне оздоблення торта на весілля, більшість молоді цікавиться новомодними тенденціями в оформленні як самого весілля, так і весільних частувань, серед яких торт - на першому місці.
Весільне меню - особливе, в ньому зібрані вишукані та дорогі страви. І серед них особливе місце відводиться солодощам та кондитерській випічці. «Королями» солодкого столу є весільний торт і коровай. А вже на додаток до цієї традиційної випічки подаються й інші, не менш чудові солодощі.
Весілля - це свято, яке запам'ятається парі на довгі роки. За своєю значимістю воно серед таких важливих подій як перша зустріч і народження малюка, тому до його організації необхідно поставитися максимально серйозно. Майбутнє подружжя заздалегідь планує торжество, щоб приємні спогади про нього залишилися у всіх присутніх. Усім парам хочеться, щоб їхнє весілля запам'яталося, було яскравим, цікавим та не банальним. Що ж для цього потрібно зробити?
Весільний торт – класичний десерт на святі, який має сакральне значення. З давніх часів прикрасою весілля був пишний коровай, але з часом його місце зайняв торт. Підбираючи частування, молодята намагаються створити свій неповторний дизайн або довіряють класиці. Будь-які бажання можна втілити, коли за роботу беруться професійні кондитери.
Весільний коровай – символічний учасник свята. Його випікали з незапам'ятних часів, дотримуючись спеціальних правил: воду набирали з семи різних колодязів, борошно – з семи різних мішків, а заміс тіста супроводжувався молитвами. З того часу технологія змінилася, але коровай залишився символом багатства, успіху і заможності.
До весілля прийнято готуватися заздалегідь, продумуючи до дрібниць усі деталі і складові торжества. Винуватці події хочуть, щоб саме їхнє весілля було таким, що запам'ятається, не схожим на інші, веселим та цікавим - загалом, найкращим! Одним із найважливіших елементів свята є весільний торт, який заведено замовляти у справжніх професіоналів.
Що таке кенді-бар? Це сучасне нововведення в оформленні «солодкого» столу на вечірках або весіллях. Це окрема зона на святі, де представлені різні десерти й напої. Найчастіше такий кенді-бар оформляють для дітей, але його можна замовити й для ласунів-дорослих.