Весільний торт - це справжня вишуканість смаку, і головну роль в ньому грає начинка. Сьогодні кондитери пропонують таку різноманітність оригінальної та дивовижної начинки для весільних тортів, що мимоволі можна розгубитися, опинившись перед необхідністю вибору. Ми докладно розповімо, якими бувають начинки для тортів та як їх правильно обирати.
Основні варіанти начинки
Склад начинки для торта на весілля обирається відповідно до кількох моментів: пори року, тривалості торжества, способу подачі весільного торта, вікової категорії присутніх гостей. Крім того, існують три правила, яких бажано дотримуватися насамперед. Начинка для весільного торта повинна бути:
- не надто солодкою;
- помірно жирною;
- не екстравагантною.
При цьому начинка має поєднуватися за смаком з коржами торта: якщо тісто солодке, то начинка може бути з кислинкою, якщо коржі без вираженого солоду, а нейтральні за смаком - начинка може бути з солодким згущеним молоком або медом. Кондитери вміло поєднують складові весільного торта як за зовнішнім виглядом, так і за смаком, головне завдання винуватців торжества - визначитися з вибором начинки для конкретного торта. Адже сьогодні один і той самий торт може бути виготовлений з різними видами начинки!
Види сучасної начинки весільних тортів:
- Вишнева з чорносливом
- Джемова
- Желейна
- Із заварного крему з ягодами
- Йогуртова
- Сирна (з полуницею, йогуртом, родзинками, морквою)
- Медова з курагою
- Масляна (з кавою, какао, шоколадом)
- Горіхова
- Вершкова (з кавою, кокосом, горіхами, фруктами, сиром)
- Вершкове суфле
- Сметанна
- Фруктова
- Шоколадна (зі згущеним молоком, коньяком, горіхами)
- Ягідний мус
Крем для торта на весілля виконується у суворій відповідності з умовами зберігання продукту. Якщо за сценарієм торжества весільний торт вноситься в кінці застілля, то він або замовляється на певний час з доставкою, або стоїть в холодильнику до потрібного моменту.
Якщо хочеться відразу кілька варіантів начинки для торта, це не проблема - можна спорудити торт у кілька ярусів, кожен з яких - з іншою начинкою. У такому випадку вийде нібито кілька різних тортів з різними смаками.
Начинка для бісквітних тортів
Коржі з бісквітного тіста як основа для торта - відмінне рішення. Бісквіт помірно кришиться, чудово тримає форму, до смаку багатьом людям. Бісквітне тісто - легке, добре засвоюється. Варіанти начинки для бісквітних тортів:
- Тірамісу - ніжний сир маскарпоне, збиті вершки, печиво й просочення алкоголем. Така начинка улюблена всіма без винятку.
- Суфле. Ця начинка готується з поєднання вершкового крему з фруктами або ягодами - малиною, вишнею, персиком, бананом. Ягоди з кислинкою краще пасують для літньої спеки - вони нададуть смаку торта особливу пікантність та свіжість.
- Мус. Мус відрізняється від суфле вмістом в рецепті желатину. Його можна зробити як фруктовим або ягідним, так і шоколадним чи карамельним. Амаретто або бейліс додадуть карамельному смаку легку гірчинку, щоб уникнути надто солодкого присмаку.
- Свіжі фрукти. Покласти в крем часточки свіжих фруктів - чудове рішення для торжества в холодну пору року. Вид і смак свіжих фруктів викличе приємні спогади про літо, та й самі фрукти в холоді збережуть чудовий вигляд.
Начинка для весільних медовиків
Медові торти або медяники - улюбленці багатьох з дитинства, тому весільний торт з медових коржів наповнить свято атмосферою затишку й тепла. Начинка для такого торта може бути різною: масляний крем, вершковий, з джемом чи згущеним молоком. Дуже добре медові коржі поєднуються з начинкою з чорносливом, горішками або курагою в кремі. Оскільки медові коржі досить щільні, вони не деформуються під шарами мастики для зовнішнього оздоблення, зберігають гарний та святковий вигляд.
Пісочний торт з суфле - легкий і повітряний
Якщо винуватці торжества зупинили свій вибір на пісочному тісті для торта - найкраще зробити самі коржі тонкими, а шар суфле - у кілька разів вищим. Оскільки пісочне тісто - крихке та легко кришиться, то скріпити його смачним і вишуканим суфле чи мусом - блискуча ідея для торта. Цей варіант ідеальний для тих, хто вважає за краще одноярусний весільний торт без покриття мастикою - легкий, естетично привабливий та дуже смачний.
Ми запропонували найпоширеніші варіанти тортів та начинки, але їх існує набагато більше - адже кожна кондитерська може запропонувати як усіма улюблену класику випічки, так і зовсім нові смаки й поєднання.