укр
0

Десерти на Різдво в різних країнах світу

Десерти на Різдво в різних країнах світу

Поділитись в соцмережі:

Різдвяні десерти у Франції і Німеччині

Франція відома всьому світу своїми кулінарними традиціями. У французькій кухні одна з найважливіших різдвяних солодощів це десерт Bûche de Noël.

Назва десерту походить від древньої традиції спалення святочного поліна в переддень Різдва. Тому його готують у вигляді поліна з бісквітного тіста і крему. Французи підходять до цього кулінарного шедевру, використовуючи всю свою майстерність. Уявіть собі красиво декорований бісквітний торт, в якому поєднуються безліч відтінків смаку, створених поєднанням різноманітних кремів, фруктових соусів кулі і легкої начинки.

До сих пір в деяких будинках серед прикрас на ялинку є імбирне печиво. Це не дивно, тому що традиція прикрашати ялинку прийшла до нас саме з Німеччини. У цій країні головним ласощами на Різдво є імбирне печиво.

До його складу входять різні інгредієнти, включаючи мед і спеції. Воно має безліч варіацій в рецептурі. Зверху воно покривається шоколадною або цукровою глазур'ю. Імбирне печиво є одним з улюблених солодощів у дітей.

 

Різдвяні десерти в Італії, Англії та Греції

У сонячній Італії одним з головних десертів, які подаються на Різдвяний стіл, є Панетоне і Пандори. Вони нагадують нашу Великодню випічку. Панетоне це солодкий пиріг з м'якого тіста з додаванням родзинок, зацукрованих апельсинів і прянощів.

Пандори схожий на кекс. Його зазвичай замовляють у кондитерів, так як приготування займає багато часу і вимагає майстерності. Ці солодощі так люблять, що часто кладуть під ялинку на Новий рік.

Англійці, прихильники традицій, готують Різдвяний пудинг (Christmas pudding) за багато тижнів до Різдва. Потім він відстоюється в прохолодному місці. Рецептів приготування є величезна безліч. Сушені ягоди, фрукти і цукати на один або кілька днів поміщають в алкоголь, потім додають інші інгредієнти і спеції, і готують кілька годин на пару.

На Різдво пудинг знову обробляється паром. При подачі на стіл він фламбіруйте (підпалюється), що надає особливого смаку цій солодощі.

У Греції головними різдвяними десертами є печиво Kourabiedes і Melomakarona. Kourabiedes - це пісочне мигдальне печиво, яке популярне і на хрестинах, і на весіллях. Melomakarona теж люблять готувати протягом усього року. Основним його компонентом є мед, зверху воно посипається волоським горіхом.

Різдвяні десерти в Бразилії і Колумбії

У Бразилії на Різдво в якості десерту подають Rabanada. За основу береться хліб, який просочується згущеним молоком, молоком і спеціями. Це все обсмажується в яйці і посипається з цукровою пудрою.

У Колумбії головним десертом є рисовий пудинг. У кожної сім'ї є свої власні рецепти цих ласощів. До його складу може входити рис, родзинки, молоко, згущене молоко, масло, шоколад, прянощі та ін. Він дуже простий у приготуванні і дуже смачний.

 Вибір Різдвяних десертів дуже великий - головне щоб вони були приготовлені з душею і подані з любов'ю. Щасливого всім Різдва!